Ingredientai
- Gražgarstės 1 sauja
- Mocarelos sūris 400 g
- Kumpis 200 g vytinto
- Abrikosai 4 vnt.
- Aliejus 1 arbat. š. vynuogių kauliukų
- Medus 1 arbat. š. skysto
- Pipirai 1 žiupsnelis penkių pipirų mišinio
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. tyro - užpilui
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtųjų - užpilui
- Citrinos 1 vnt. 1,5 arbat. š. sulčių - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį - užpilui
Kaip gaminti
- Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesni.
- Jeigu gražgarstės jums per aštrios, maišykite su švelnesnio skonio salotomis.
- Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, apšlakstykite aliejaus ir medaus mišiniu, negailėdama pagardinkite šviežiai grūstų penkių pipirų mišiniu ir iškepkite ant grotelių.
- Salotas sudėkite į lėkšteles, į kiekvieną klokite po kelis mocarelos ir vytinto kumpio gabalėlius, gerai atvėsintus abrikosus.
- Padažui skirtus produktus iki vientisumo išsukite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, juo užpilkite salotas ir bent 10 min. palaikykite, kad pasimarinuotų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita