Ingredientai
- Salotinės trūkažolės: 2 vnt.
- Duona 1 riekės šviesi sumuštinių
- Graikiniai riešutai 4 vnt.
- Svogūnų laiškai 1 sauja 2 valg. š. susmulkintų
- Aliejus 1 valg. š. graikinių riešutų
- Česnakai 1 skiltelės
- Actas 1 valg. š. vyno
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Salotines trūkažoles kruopščiai nuplaukite. Kelis didesnius lapus palikite nesmulkintus, kitus supjaustykite juostelėmis.
2. Keptuvėje įkaitinkite pusę šaukšto aliejaus, pakepinkite sugrūstą česnaką. Sudėkite kubeliais supjaustytą duoną ir maišydami kepkite, kol apskrus.
3. Supilkite likusį aliejų, sudėkite trūkažolių juosteles, svogūnų laiškus, susmulkintus riešutus ir pakepkite 1 min. Supilkite actą, pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
4. Lėkštę išklokite nesmulkintais trūkažolių lapais, ant jų sukraukite karštas salotas ir iš karto patiekite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita