Ingredientai
- Pomidorai 3 vnt. slyviniai ir geriau kuo kietesni
- Varškė 150 g
- Majonezas 2 valg. š.
- Džiovinti pomidorai 50 g aliejuje
- Česnakai 1 skiltelės
- Krapai 1 arbat. š. arba kitokie mėgstami žalumynai
- Svogūnų laiškai 20 g
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus, sutarkuokite arba supjaustykite česnako skiltelę ir susmulkinkite krapus ar kitus mėgstamus šviežius arba šaldytus žalumynus.
2. Varškę sumaišykite su smulkintais produktais, įdėkite majonezo (galite keisti grietine arba natūraliu jogurtu), įpilkite šiek tiek džiovintų pomidorų aliejaus ir gautą masę gerai sumaišykite.
3. Pomidorus nuplaukite ir įpjaukite viršūnes kiek galima giliau (rinkitės kuo kietesnius, kad įpjovus neištižtų). Su šaukšteliu ar kitu įrankiu išimkite pomidorų minkštimą ir sumaišykite su varškės mase, tačiau galite ir palikti pomidorų turinį, tik palaikykite juos šiek tiek apvertusios, kad išbėgtų jų sultys.
4. Atsargiai dėkite šaukšteliu paruoštą varškės masę į pomidorų vidų ir, pasitelkusios fantaziją, komponuokite lėkštėje „tulpes“ su svogūnų laiškais.
Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: pikantiškos „tulpytės“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita