Ingredientai
- Makaronai 320 g „bronzinių“, „penne“ formato
- Pomidorai 2 vnt. prinokę, dideli
- Čili pipiras 1 vnt. „peperoncino“ (šviežias arba džiovintas)
- Petražolės 1 sauja
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
- Avies pieno sūris pecorino romano 30 g tarkuoto
Kaip gaminti
1. Įpilkite į puodą 1,5 litro vandens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska
2. Supilkite pastą ir virkite 1–2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
3. Sutarkuokite pomidorus taip, kad nusiluptų odelė, ją išmeskite, minkštimą pasilikite.
4. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, įmeskite česnako skiltelę, kai pagels, pašalinkite.
5. Į keptuvę supilkite pomidorų minkštimą ir kelias minutes pakaitinkite.
6. Supjaustykite skiltelę aitriojo „peperoncino“, pašalinkite sėklas.
7. Suberkite „penne“ į keptuvę su pomidorų minkštimu, suberkite „peperoncino“, pakaitinkite.
8. Patiekdami lėkštėje pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi, pabarstykite tarkuotu „pecorino romano“ sūriu ir smulkintomis petražolėmis
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų