Ingredientai
- Spagečiai 400 g pilno grūdo
- Pievagrybiai 200 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės sukapotos
- Petražolės 2 valg. š. sukapotų
- Fermentinis sūris 50 g tarkuoto
- Pienas 50 ml neriebaus
- Kietasis sūris 1 sauja pagardinimui
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Į verdantį, pasūdytą vandenį suberkite makaronus ir virkite, kol bus „al dente“ arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukoškite.
2. Kol makaronai verda, nuplaukite pievagrybius, nupjaukite galiukus ir supjaustykite į 4 dalis. Ištirpinkite sviestą mažai įkaitusioje keptuvėje, suberkite pievagrybius, kapotas česnako skilteles ir petražoles. Apdenkite keptuvę dangčiu ir kepkite viską apie 15 min., kol išsiskirs vanduo.
3. Tuo metu ant nedidelės kaitros ugnies, virimo inde pakaitinkite fermentinį sūrį su pienu iki vientisos masės.
4. Makaronus užpilkite vientisa sūrio ir pieno mase, sudėkite pievagrybius, užberkite petražoles, pamaišykite ir trumpai pakepinkite.
5. Patiekalą paskaninkite pipirais ir druska pagal skonį ir patiekite lėkštėje, pagardinę tarkuotu ar pjaustytu kietuoju sūriu.