Ingredientai
- Raudonasis svogūnas 1 kg
- Vynas 400 ml raudono
- Vanduo 100 ml
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Žvaigždanyžius: 1 vnt.
- Gvazdikėliai 8 vnt.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų
- Cukrus 500 g uogienių
Kaip gaminti
- Svogūnus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedais. Viską, išskyrus uogienių cukrų, sudėkite į puodą.
- Užvirinkite, ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Jei reikia, įpilkite dar vandens.
- Supilkite cukrų ir virkite dar keletą minučių. Džemą sukrėskite į sterilius indus, sandariai uždarykite.
Šis džemas labai pagardina mėsos patiekalus.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita