Ingredientai
- Mielės 1 vnt. Pakelis sausų mielių
- Miltai 375 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. ir įdarui 1 valg. š.
- Jautiena 200 g Įdarui; minkštos virtos
- Agurkai 1 vnt. Įdarui
- Pomidorai 1 vnt. Įdarui
- Svogūnai 1 vnt. Įdarui
- Įdarui; keli šaukštai tzatziki padažo 4 valg. š.
- Vanduo 125 ml šilto
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir įdarui
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį ir įdarui
Kaip gaminti
1. Visus pitai kepti skirtus produktus gerai išmaišykite ir išminkykite, iki tešla taps minkšta ir švelni tarsi šilkinė, ir porai valandų palikite, kad pakiltų.
2. Iš iškilusios tešlos iškočiokite maždaug 15–20 cm skersmens nestorus blynus ir palikite apie 20 min. pakilti.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 250 °C temperatūros ir kepkite pitos blynelius apie 4–5 min.
4. Kol pita truputėlį pravės, paruoškite įdarą. Agurką ir pomidorą nuplaukite, susmulkinkite, sumaišykite su nuluptu svogūnu ir jautienos juostelėmis, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, paskaninkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.
5. Ant dar šiltos pitos tepkite tzatziki, dėkite agurkų, pomidorų, svogūnų griežinėlių ir jautienos juostelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita