Ingredientai
- Pitos duonelės: 8 vnt.
- Faršas 400 g jautienos
- Mocarelos sūris 3 vnt. su žalumynais
- Pomidorų padažas 4 valg. š.
- Majonezas 4 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. smulkinti
- Aštrūs mėsos prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir žalumynais. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite 4 duoneles, aptepkite jas puse pomidorų padažo ir majonezo mišinio. Tada sudėkite faršą. Mocarelą supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant faršo.
2. Likusias duoneles taip pat aptepkite majonezo ir pomidorų padažo mišiniu ir aptepta puse užvožkite ant mocarelos griežinėlių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 7–9 minutes, kol mocarela išsilydys. Tiekite su šviežiomis salotomis.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita