Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Pomidorai 200 g
- Kumpis 75 g virtas arba karštai rūkytas
- Bazilikai 1 valg. š. sauja šviežių lapelių
- Grietinė 150 g
- Aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti, pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus – skiltelėmis. Bazilikus kruopščiai nuplaukite, stambesnius lapelius susmulkinkite, mažus palikite nepjaustytus.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite kumpio juosteles, sudėkite pomidorus, susmulkintus bazilikus ir dar truputį pakepinkite (nuo ugnies nukelkite, kol pomidorai dar neištižę).
3. Kiaušinius išplakite su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Dviejose keptuvėse įkaitinkite po šaukštą aliejaus, supilkite kiaušinių plakinį ir kepkite ant stiprios ugnies (nemaišykite, tik retkarčiais pasukiokite keptuves).
5. Kai kiaušinių masė sukrekės, sudėkite įdarą (po lygiai į abi keptuves), sulenkite perpus ir dar truputį pakepkite, kad įdaras taip pat įkaistų.
Prie kiaušinienės tinka baltos duonos skrebučiai arba labai šviežias prancūziškas batonas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita