Ingredientai
- Sultinys 1200 ml paukštienos
- Vynas 100 ml balto, sauso
- Svogūnai 300 g
- Salierai 300 g gumbo
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Kuminai 1 arbat. š. kmyninių
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų, pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
- Nuplautą, nuluptą saliero gumbą sutarkuokite šiaudeliais.
- Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite tarkuotus salierus, suberkite kmyninius kuminus, maišydama kepinkite dar kelias minutes.
- Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnį cukraus. Supilkite sultinį, baltąjį vyną, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių.
- Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu, išpilstykite į serviravimo dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį įdėkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų