Ingredientai
- Vanduo 350 ml verdančio
- Miltai 400 g jei miltai rupesni, naudokite apie 350g
- Cukrus 1 valg. š.
- Kmynai 1 valg. š.
- Mielės 10 g sausų
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Pusę miltų sumaišykite su druska ir užpilkite visu verdančiu vandeniu.
- Išsukite iki vientisos masės. Palikite atvėsti.
- Mieles sumaišykite su cukrumi ir užpilkite šaukštu vos vos šilto vandens.
- Kai plikyti miltai atvėsta, į vidų sudėkite mielių mišinį ir įminkykite likusius miltus bei kmynus.
- Vis dar lipnią tešlą perkelkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai kambario temperatūroje.
- Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
- Iškilusią tešlą atsargiai išverskite ant paruoštos skardos ir rankomis suformuokite kepaliuko formos rutulį.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita