Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Miltai 8 valg. š. 8 - 10 - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Pienas 1 puodelis tešlai
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 valg. š. pagal skonį - įdarui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. įdarui
- Baklažanai 1 vnt. įdarui
- Porai 1 vnt. 1/2 - įdarui
- Pomidorai 5 vnt. vyšninių - įdarui
- Džiovinti pomidorai 1 vnt. 0,5 indelio saulėje džiovintų - įdarui
- Parmezano sūris 1 sauja smulkiai sutarkuoto - įdarui
Kaip gaminti
Tešlos ruošimas:
- Iš nurodytų ingredientų paruoškite lietinių skystumo tešlą: kiaušinius lengvai išplakite šluotele, pagardinkite druska, suberkite miltus - išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, tada palengva pilkite pieną vis pamaišydamos ( neperplakite tešlos) iki skystos lietinių blynų tešlos.
Pagrindo kepimas:
- Gana didelę kepimo skardą lengvai ištepkite aliejumi, dalį paruoštos tešlos supilkite į kepimo skardą ir tolygiai paskirstykite.
- Pastatykite kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, iki pagrindas kiek apkeps.
Įdaro ruošimas:
- Giliame inde sumaišykite alyvuogių aliejų (~ 50 ml) su viduržiemio jūros prieskoniais. Per pusę perpjaukite vyšninius pomidoriukus, sudėkite į indą su aliejumi ir prieskoniais.
- Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus. Baklažaną supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite sausoje keptuvėje iki suminkštės ir sudėkite į indą su vyšniniais pomidoriukais, išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite porą, pakepinkite keptuvėje, sudėkite į indą su balkažanais ir pomidoriukais. Viską išmaišykite.
Pyrago/picos kepimas:
- Ant kiek pakepusio pagrindo sudėkite paruoštą įdarą, ant viršaus tolygiai pabarstykite smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį , ant viršaus užpilkite likusią tešlos dalį, vėl pastatykite kepti 20 -30 min. iki paviršius pradės kiek pūstis, į paviršių iškels įdarą bei dailiai apskrus.
- Iškepusį pyragą/picą palikti pilnai atvėsti, patiekti su šviežių daržovių salotomis.
Receptas iš tinklaraščio IRRI STYLE
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „IRRI style“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita