Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Grietinėlė 400 ml
- Miltai 4 valg. š.
- Druska 2 žiupsnelis
- Morkos 2 vnt. virtos
- Konservuoti žirneliai: 1 st.
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Morkas supjaustykite smulkiais kubeliais, iš marinato išgriebtus žirnelius gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į dubenį suberkite miltus, užplikykite puse kiekio užvirintos grietinėlės, gerai išsukite.
2. Kai masė kiek pravės, įmuškite kiaušinius, dar sykį gerai išsukite. Supilkite likusią grietinėlę ir maišykite, kol masė taps vientisa.
3. Supilkite į sviestu išteptą kepimo indą. Ant viršaus suberkite morkas, konservuotus žirnelius.
4. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių (nevarstykite orkaitės durelių).
5. Ištraukę apibarstykite tarkuotu parmezanu ir vėl pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys ir dailiai apskrus. Puoškite šviežiais prieskoniniais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita