Ingredientai
- Miltai 1 st.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sviestas 100 g
- Varškė 200 g riebios
- Grietinėlė 4 valg. š. riebios
- Česnakai 2 skiltelės
- Kumpis 150 g karštai rūkyto kiaulienos
- Vanduo 1 st.
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. šviežių
Kaip gaminti
1. Vandenį supilkite į puodą ir luktelėkite, kol užvirs. Sudėkite smulkintą sviestą ir išmaišykite.
2. Toliau maišydama suberkite miltus. Masę kaitinkite, kol ji taps gelsvos spalvos ir atšoks nuo puodo dugno.
3. Į atvėsusią masę po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. Sukrėskite ją į konditerinį švirkštą.
4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo švirkštu iš tešlos suformuokite apvalius norimo dydžio pyragėlius ir 15–20 minučių pašaukite į 220 0C karštumo orkaitę. Atvėsusius pyragaičius perpjaukite skersai pusiau.
5. Varškę išsukite su grietinėle. Suberkite smulkintus žalumynus, sudėkite trintus česnakus, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Gauta mase storai aptepkite apatines pyragėlių puseles, ant viršaus uždėkite po plonytį kumpio griežinėlį. Užvožkite pyragėlių „kepurėles“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita