Ingredientai
- Vanduo 250 ml tešlai
- Sviestas 80 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Miltai 200 g tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. tešlai
- Želatina 10 g kremui
- Pienas 350 ml kremui
- Pudingas 1 vnt. vanilinis - kremui
- Cukrus 5 valg. š. 5 - 6 valg. š. - kremui
- Grietinėlė 100 ml plakama - kremui
- Serbentai 250 g raudoni - kremui
Kaip gaminti
1. Vandenį supilkite į puodą, sudėkite pjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Po truputį berkite miltus ir maišant kaitinkite ant didelės ugnies, kol tešla atšoks nuo dugno. Puodą statykite į šaltą vandenį ir plakdami elektriniu plaktuvu po vieną įmuškite kiaušinius. Plakite, kol tešla taps vientisa ir blizgi.
2. Tešlą sukrėskite į konditerinį švirkštą ir juo į kepimo popieriumi išklotą skardą atokiau vienas nuo kito išspauskite mažo kiaušinio dydžio gumulėlius. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
3. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Mažesnę dalį pieno sumaišykite su pudingo milteliais ir cukrumi. Likusį pieną ir grietinėlę pakaitinkite, maišant supilkite pudingo masę. Kai užvirs, nukaiskite ir šiek tiek atvėsinkite. Įmaišykite išbrinkusią želatiną. Iškepusių pyragaičių viršų prapjaukite, vidų pripildykite kremo.
4. Ant kremo pyragaičiuose uždėtkite serbentų. Apibarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“