Ingredientai
- Vanduo 200 ml tešlai
- Miltai 100 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. 3 - 4 - tešlai
- Druska 1 arbat. š. 0,5 - tešlai
- Žuvis 250 g karšto rūkymo skumbrės - įdarui
- Maskarponės sūris 200 g įdarui
- Grietinėlė 50 ml įdarui
- Garstyčios 1 arbat. š. įdarui
- Medus 1 arbat. š. 0,5 - įdarui
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. - sulčių - įdarui
Kaip gaminti
- Vandenį su sviestu ir druska užvirinkite, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite. 3 – 4 minutes paaušinkite ir po vieną muškite kiaušinius, nuolat maišydami.
- Geriausia maišyti mediniu šaukštu arba maišytuvu lėtais apsisukimais, svarbu neplakti. Pyragaičius spauskite per konditerinį maišelį arba formuokite šaukštu. Priklausomai nuo dydžio, pyragaičiai kepami 200 – 220 C temperatūroje, po to kai susidaro plutelė (maždaug po 15 min), temperatūra sumažinkite ir baikite kepti 170 – 180 C temperatūroje – apie 15-20 min.
- Pyragaičius ataušinkite ant grotelių.
- Skumbrę ir maskarponę sutrinkite iki vienalytės masės, palaipsniui pilkite grietinėlę ir ja reguliuokite masės tirštumą. Supilkite garstyčias, citrinos sultis ir medų. Viską gerai išmaišykite.
- Žuvies kremu įdarykite pyragaičius. Šiuo atveju geriausia nupjauti pyragaičių viršūnėles, nei spausti į vidų (masė gana sunkiai spaudžiasi).
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita