Ingredientai
- Miltai 3 st. tešlai ir 1 arbat. š. - padažui
- Aliejus 3 valg. š. tešlai
- Parmezano sūris 2 valg. š. tarkuotas - tešlai
- Vanduo 300 ml verdantis - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis
- Brokoliniai kopūstai 300 g švieži - padažui
- Pienas 100 ml arba grietinėlė - padažui
- Sviestas 1 valg. š. padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinti - padažui
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, tarkuotą parmezaną, supilkite aliejų ir švariomis rankomis produktus sumaišykite. Toliau maišydama mediniu šaukštu, supilkite verdantį vandenį, suberkite likusius miltus ir suminkykite elastingą tešlą. Palikite atvėsti.
2. Pirštais imkite kiek mažesnio nei graikinis riešutas dydžio tešlos gumulėlį, delnais suvoliokite rutuliuką, kiek suplokite jį tarp delnų ir viduryje pirštu įspauskite duobutę. Tokius dubenėlius padarykite iš visos tešlos. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį, kai iškils į paviršių, virkite apie 7 minutes. Išgriebusi padėkite šiltai, nuovirą palikite.
3. Paruoškite padažą: nuplautus brokolius išskirstykite žiedynais, sumeskite į puodą su lengvai pasūdytu verdančiu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Išgriebusi daržoves sutrinkite šakute arba elektriniu plakikliu.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą. Sudėkite trintus česnakus ir maišydama pakepinkite apie pusę minutes. Toliau maišydama suberkite miltus ir kaitinkite dar pusę minutės. Supilkite pieną arba grietinėlę, kelis šaukštus brokolių nuoviro, suberkite bazilikus ir minutę pakaitinkite. Sukrėskite trintus brokolius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Karštu padažu apliekite karštus dubenėlius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita