Ingredientai
- Miltai 200 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. vidutinio dydžio, tešlai
- Grietinėlė 300 ml įdarui
- Cukrus 50 g įdarui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių įdarui
- Braškės 200 g
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Puode užvirinkite 300 ml vandens, įmaišykite sviestą, užvirinkite. Suberkite miltus, maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukaiskite puodą nuo ugnies, tešlą atšaldykite.
2. Maišydama tešlą elektriniu plakikliu, įmuškite vieną kiaušinį, plakite maždaug minutę, įmuškite antrą kiaušinį, plakite minutę, įmuškite trečią kiaušinį, plakite, kol tešla taps puri.
3. Sukrėskite tešlą į konditerinį švirkštą, ant popieriumi išklotos skardos išpurkškite 12 vienodo dydžio pyragaičių. Pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite apie 35 min. Nedarinėkite orkaitės durelių. Kai pyragaičiai pakils ir gražiai paruduos, ištraukite iš orkaitės, palikite atvėsti.
4. Grietinėlę atšaldykite, suberkite cukrų, suplakite iki standžių putų, įmaišykite citrinų sultis.
5. Perpjaukite pyragėlį pusiau. Ant apatinės puselės išdėliokite gabalėliais pjaustytas braškes, užkrėskite grietinėlės kremo, užvožkite kita pusele, ant viršaus uždėkite šaukštelį kremo, papuoškite braškės pusele, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita