Ingredientai
- Sausainiai 500 g plikytų
- Jogurtas 800 g natūralaus kambario temperatūros
- „Rududu“ karamelė: 400 g
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Vanilė 1 žiupsnelis pagal skonį
- Želatina 5 arbat. š.
- Želė 1 vnt. pakelis persikinės
- Braškės 200 g papuošimui
Kaip gaminti
- Visus sausainėlius įpjaukite aštriu peiliu ir šaukšteliu prikimškite „Rududu“ masės.
- Sudėkite į tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
- Želatiną užpilkite karštu (jokiu būdu ne verdančiu) vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Palikite pravėsti.
- Tuo metu, jogurtą suplakite su vanile ir cukrumi, didžiausiu plakiklio greičiu įmaišykite pravėsusią želatinos masę.
- Viską supilkite ant sausainių.
- Viršų papuoškite braškėmis ir pastatykite į šaldytuvą sustingti.
- Želė paruoškite pagal instrukcijas.
- Kai skystis atvės, užpilkite jį ant sustingusio pyrago viršaus.
- Dar kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
- Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant torto stingimo laiko.
Receptas iš: g-blogas.lt