Ingredientai
- Sviestas 250 g tešlai
- Cukrus 1 st. tešlai ir 3 valg. š. kremui
- Vanilinis cukrus 32 g po pakelį (16 g) tešlai ir kremui
- Miltai 300 g tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Kiaušiniai 8 vnt. 6 tešlai ir 2 kremui
- Pienas 500 ml kremui
- Grietinėlė 125 ml kremui
- Manai 100 g kremui
- Džemas 150 g braškių, kremui
- Braškės 1 kg viršutiniam sluoksniui
- Želė 2 vnt. 2 pakeliai braškių želė, viršutiniam sluoksniui
Kaip gaminti
1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tryniais. Sukant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai masė pasidarys vienalytė, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.
2. Paruoštą tešlą sukrėskite į riebalais pateptą skardą aukštais kraštais ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite apie 20 min.
3. Pieną užvirinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite manus, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią košę įmaišykite grietinėlę, trynius, galiausiai – standžiai išplaktus baltymus.
4. Iškepusį tešlos paplotį aptepkite džemu, sukrėskite pieno masę, išlyginkite paviršių ir kepkite maždaug 25 min. Ataušinkite, sudėkite braškes ir užpilkite pradėjusiais stingti drebučiais (juos paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, tik vandens imkite perpus mažiau).
5. Plokštainį bent kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.