Ingredientai
- Vištiena 1 kg 1,3 - 1,5 kg viščiuko (arba kalakuto) šlaunelių
- Svogūnai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos 4 vnt. vidutinio dydžio
- Ryžiai 2 st. 600 ml
- Česnakai 15 skiltelės 15 - 20 nevalytų, bet gerai išplautų česnako skiltelių
- Aliejus 100 ml nekvapnus
- Kuminai 1 arbat. š. malti
- Kalendros 2 g 1/2 šaukštelio maltų
- Kmynai 2 g 1/2 šaukštelio maltų
- Raugerškio uogos: kupini 2 valg. š.
- Druska 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas – plonais šiaudeliais. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde.
- Svogūnus ir morkas apkepinkite aliejuje, sudėkite mėsą (Nuimkite nuo šlaunelių mėsą, supjaustykite nedideliais gabaliukais, šlaunelę maždaug į dvį-tris dalis), pakepinkite.
- Atskirai sausoje keptuvėje pakaitinkite kuminus, kalendras, kmynus. Labai atsargiai, nesudeginkite! Vandenyje (~ 1,2 - 1,3 l) ištirpinkite druską. Ant mėsos suberkite ryžius, supilkite vandenį.
- Suberkite prieskonius, įdėkite česnako skilteles, viršų pabarstyti raugerškiu. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir pamirškite maždaug 40 min. Nemaišykite.
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita