Ingredientai
- Svogūnai 300 g nuvalyti
- Morkos 350 g 350-400 g nuvalytų
- Jautiena 600 g 600-700 g minkštos
- Aliejus 100 ml
- Ryžiai 400 g plikyti
- Avinžirniai 200 g daiginti
- Vanduo 1200 ml
- Kuminai 1 arbat. š.
- Paprikos 10 g 1 arbat. š. maltų
- Kalendros 5 g 1/2 arbat. š. maltos
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovinti
- Juodieji pipirai 5 g 1/2 arbat. š. maltų
- Razinos 2 valg. š.
- Druska 1 valg. š. nubrauktas šaukštas
- Česnakai 1 vnt. išplauta, bet nevalyta galvutė
- Aitrioji paprika 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Jei avinžirniai nedaiginti, tuomet juos reikia užmerkti iš vakaro.
2. Ryžius perplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Svarbu nuplauti paviršiuje esantį krakmolą, kad vėliau ryžiai nesuliptų.
3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas – neplonais šiaudeliais.
4. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pirmiausia apkepkite svogūnus, o po to morkas. Išimkite apkeptas daržoves ir sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą, kurią apkepkite iki rusvumo. Svarbu nedėti visko iš karto, kadangi mėsa troškinsis, o ne keps.
5. Atgal į puodą kartu su mėsa sudėkite morkas ir svogūnus, suberkite avinžirnius, įpilkite apie 200 ml vandens ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. (jei avinžirniai daiginti - užteks 10-15 min.).
6. Ant viršaus lygiu sluoksniu paskleiskite ryžius.
7. Vandenyje ištirpinkite druską ir juo užpilkite ryžius.
8. Į juos įstatykite česnako galvutę, aitriąją papriką, apiberkite prieskoniais ir supjaustytomis razinomis.
9. Uždenkite puodą dangčiu, o patį dangtį iš viršaus apsukite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir palikite maždaug 30 min.
10. Įpusėjus virimui, medinio šaukšto kotu (jis plonas) padarykite duobutes, kad iš apačios eitų garai.
Vietoje daigintų avinžirnių galite naudoti sausus. Tuomet imkite jų šiek tiek mažiau, nes išmirkę jie didina apimtį. Pakaks 100 ml sausų avinžirnių.
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita