Ingredientai
- Kukurūzų (polentos) kruopos 1 st.
- Dešrelės 3 vnt. kalakutienos
- Pievagrybiai 20 vnt.
- Konservuoti pomidorai 400 ml pjaustytų
- Vynas 0,3 st. balto sausojo
- Cukrus 2 arbat. š.
- Bazilikai 2 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Kietasis sūris 50 g tarkuoto
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Dešreles supjaustykite storais griežinėliais, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite juos, kol apskrus. Tada sudėkite pjaustytus pievagrybius ir pilkite baltąjį vyną. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir patroškinkite apie 10–15 minučių.
2. Supilkite į keptuvę ir konservuotus pomidorus bei prieskonius. Patroškinkite dar apie 5 minutes.
3. Pradėkite ruošti polentą – puode užvirkite 3 stiklines vandens, suberkite stiklinę kukurūzų kruopų ir virkite ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami. Įdėkite truputį druskos, cukraus ir gabalėlį sviesto.
4. Patiekite polentą su dešrelių troškiniu ir pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.