Ingredientai
- Miltai 250 g kukurūzų
- Daržovių sultinys 700 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 4 valg. š.
- Grietinėlė 50 ml
- Riešutai 80 g pusė stiklinės maltų
- Parmezano sūris 1 sauja didelė
- Džiūvėsiai 60 g malti
- Česnakai 2 skiltelės
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Sultinį supilkite į didesnį puodą, užvirinkite, tada palengva plakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, supilkite kukurūzų miltus.
2. Vis maišydamos, kad nepridegtų, košę virkite apie pusvalandį – gerai išvirusi ji turi kristi nuo šaukšto ir nebūti skysta.
3. Išvirtą kukurūzų košę krėskite ant lentos, gerai suplokite, ataušinkite. Kai košė gerai sustings, stiklinaite išspauskite apvalius blynelius.
4. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumaišykite su tarkuotu parmezanu, džiūvėsėliais, riešutais, Provanso žolelėmis, pagal skonį įberkite druskos.
5. Polentos blynelius dėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite lydytu sviestu, grietinėle, berkite paruošto riešutų–sūrio mišinio ir dar 10–12 pašaukite į karštą orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų