Ingredientai
- Pienas 3,5 st.
- Kukurūzų (polentos) kruopos 1 st. greitai paruošiamų
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kietasis sūris 90 g tarkuoto
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
- Cukinijos 1 vnt. didelė arba 3 mažos; supjaustytos spiraline pjaustykle arba labai plonomis juostelėmis daržovių skutikliu
- Šoninė 100 g rūkytos; juostelių
- Pomidorai 200 g vyšninių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
Ilgi cukinijų „makaronai“ fritatai suteiks lengvumo ir spalvų, o rūkytos šoninės gabalėliai neliks nepastebėti vyriškosios valgytojų stalo pusės. Tad kol gamta lepina mus gerais orais, gausiu šviežių daržovių derliumi ir lėtesniais nei rudenį rytais (vien ko vertos tuštutėlės miestų gatvės!), pasilepinkime ypatingais vasaros pusryčiais!
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.
2. Pieną užkaiskite, polentą suberkite į karščiui atsparų dubenį. Kai pienas užvirs, juo pamažu užpilkite polentą: pilkite dalimis, kiekvieną kartą gerai išsukant, kad polenta nesušoktų į kietus gumulus.
3. Įmaišykite kiaušinius ir pusę kiekio tarkuoto sūrio, pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai viską išsukite. Pabaigoje sudėkite cukinijas ir išmaišykite.
4. Išverskite masę į gilią didelę keptuvę (tinkančią dėti į orkaitę) arba kepimo skardą (arba į individualias mažas keptuves ar formeles). Ant viršaus klokite šoninės gabalėlius, sudėkite pomidorus, viską pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir pašlakstykite aliejumi.
5. Kepkite 15 minučių arba kol viršus gražiai apskrus, ir fritata bus iškepusi. Patiekite iškart, su žaliomis salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai