Ingredientai
- Pomidorai 1 kg
- Laurų lapai 2 vnt.
- Pipirai 10 vnt. kvapniųjų žirnelių
- Garstyčios 1 arbat. š. 1 - 2 sėklų
- Vanduo 1 l marinatui
- Actas 150 ml marinatui
- Druska 2 valg. š. marinatui
- Cukrus 5 valg. š. 4,5 - marinatui
Kaip gaminti
- Iš nurodytų marinato produktų išvirkite marinatą.
- Laurų lapelius, kvapiuosius pipirus ir garstyčių grūdelius sudėkite į stiklainius.
- Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir taip pat sudėkite į stiklainius.
- Užpilkite karštu marinatu, pridenkite dangteliais, statykite į puodą su karštu vandeniu ir neužvirdami kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita