Ingredientai
- Pomidorai 2 kg
- Česnakai 1 vnt. galvutės
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Krapai 1 sauja šviežių
- Vanduo 3 l marinatui
- Laurų lapai 4 vnt. marinatui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. marinatui
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. marinatui
- Cinamonas 1 arbat. š. malto - marinatui
- Druska 4 valg. š. marinatui
- Cukrus 300 g marinatui
- Actas 200 ml obuolių - marinatui
Kaip gaminti
- Išsivirkite marinatą: į puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, druską ir cukrų. Užvirkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Palikite atvėsti.
- Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, česnaką nulupkite, žalumynus nuplaukite. Į atvėsusį marinatą įpilkite acto ir išmaišykite. Į sterilius indelius sudėkite pomidorus pramaišiui su česnakais, krapais ir petražolėmis.
- Užpilkite marinatu (jis turi būti kiek tąsus) ir pridenkite dangteliais, bet neužsukite. Dėkite indelius į didelį puodą su vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite 20–25 minutes. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita