Ingredientai
- Pomidorai 1 kg
- Svogūnai 500 g
- Vanduo 1 l
- Želatina 3 valg. š.
- Druska 1 valg. š.
- Actas 1 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Kvapiųjų pipirų žirneliai 10 vnt.
Kaip gaminti
1. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnus – žiedeliais.
3. Iš visų kitų recepte nurodytų produktų išvirkite marinatą. Karštą marinatą sumaišykite su želatinos tirpalu.
4. 0,5 l arba 1 l talpos stiklainiuose susluoksniuokite pomidorus ir svogūnus, iki pat viršaus pripilkite marinato ir 80 °C karštumo vandenyje pasterizuokite: 0,5 l talpos stiklainius – 10 min., 1 l – 20 minučių. Paskui iš karto sandariai uždarykite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita