Ingredientai
- Pomidorai 4 vnt. šviežių, didelių
- Špinatai 4 sauja šviežių
- Kuskusas 100 g
- Daržovių sultinys 200 ml
- Kalendros 10 g žiupsnis
- Aliejus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. sultys - pagal skonį
- Kedrinės pinijos 1 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau.
- Pusę špinatų susmulkinkite.
- Į dubenį suberkite kruopas, užplikykite verdančiu pasūdytu sultiniu. Įpilkite šaukštelį aliejaus, išmaišykite, indą uždenkite, palikite kruopas 15–20 minučių brinkti.
- Į atvėsusias kruopas suberkite kalendras, išmaišykite. Sudėkite smulkintus špinatus, dar sykį išmaišykite.
- Jei mėgstate, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų.
- Į lėkštes dėkite po dvi pomidorų puseles. Aplink paberkite likusių šviežių špinatų, juos apšlakstykite citrinų sultimis.
- Ant pomidorų puselių uždėkite po porą šaukštų kuskuso su špinatais, pabarstykite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų.
- Tiekite su batono skrebučiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita