Ingredientai
- Pomidorai 2 kg nedidelių
- Vynuogės 1 vnt. kekė - besėklių
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. saldžioji
- Česnakai 3 skiltelės
- Laurų lapai 3 vnt.
- Serbentai 3 g 6 vnt. - juodųjų lapai
- Vyšnios 3 vnt. lapų
- Juodieji pipirai 9 vnt. žirnelių
- Krienai 1 g 1 vnt. - lapo
- Druska 1 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Vanduo 1 l
- Petražolės 1 sauja
- Krapai 1 sauja
Kaip gaminti
- Daržoves, žalumynus ir uogas nuplaukite, česnako skilteles nulupkite.
- Paprikas ir krieno lapą padalykite į tris dalis.
- Visus produktus išskirstykite į tris litrinius stiklainius. Dėkite taip, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.
- Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu.
- Palaikykite 20 minučių, nupilkite į puodą, dar kartą užvirkite ir vėl užpilkite daržoves.
- Pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie dešimt minučių.
- Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita