Ingredientai
- Bulvės 5 vnt. didelės
- Pomidorai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Vynas 5 valg. š. baltojo
- Sūris 100 g tarkuoto
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. mėgstamų šviežių
Kaip gaminti
1. Kruopščiai nuplaukite bulves ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite bei palikite šiek tiek atvėsti.
2. Atvėsusias bulves perpjaukite išilgai į dvi dalis ir išskobkite minkštimą, kad liktų apie 7 mm storio krašteliai. Tuomet bulvių minkštimą sumaigykite šakute.
3. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morką sutarkuokite. Pomidorus nulupkite ir susmulkinkite.
4. Svogūną ir morką kelias minutes pakepinkite, užpilkite vynu ir patroškinkite iki tol, kol vynas visiškai išgaruos. Suberkite ant viršaus susmulkintus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais bei patroškinkite dar apie 20 minučių. Tuomet dėkite bulvių minkštimą ir viską gerai išmaišykite.
5. Pasigamintą troškinį atvėsinkite.
6. Pasilikite truputį sūrio pabarstymui, o likusį suberkite į troškinį ir įdarykite bulvių puseles.
7. Apibarstykite sūriu ir kapotais žalumynais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei