Ingredientai
- Avinžirniai 300 g
- Pomidorai 250 g konservuotų savo sultyse - geriausia smulkintų
- Rūkytos dešrelės:(mėgstamų) 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis miltelių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Kalendros 10 g ryšulėlis lapelių (nebūtina)
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
- Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite.
- Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite.
- Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, įberkite kmynų, aitriųjų pipirų, pagal skonį pasūdykite. Jei padažas rūgštokas, įberkite žiupsnelį cukraus. Patroškinkite.
- Sukrėskite avinžirnius ir dar šiek tiek patroškinkite (geriau uždengtu keptuvės dangčiu), vis pamaišydami.
- Prieš tiekdami galite pabarstyti smulkintais šviežios kalendros lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita