Ingredientai
- Pomidorai 2,5 kg labai gerai sunokusių, supjaustytų (jei turite kantrybės, nulupkite ir odeles)
- Cukrus 440 g
- Actas 125 ml obuolių ar kitų vaisių
- Garstyčių sėklos 2 arbat. š.
- Česnakai 6 skiltelės sutrintos
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į didelį puodą sudėkite visus ingredientus ir užvirinkite ant didelės ugnies.
2. Virkite retkarčiais pamaišydami (žiūrėkite, kad neprisviltų), nugriebdami putas, apie 1 valandą, arba kol masė sutirštės, įgaus džemo konsistenciją.
3. Supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir iškaitinkite prieš padėdami žiemai į vėsų rūsį (jei džemą ketinate suvalgyti per 2–3 savaites, galite jį tiesiog supilti į stiklinius indelius ir sandariai uždarę laikykite šaldytuve).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai