Ingredientai
- Pomidorai 700 g
- Cukrus 100 g uogienių
- Actas 3 valg. š. obuolių
- Kuminai 2 arbat. š.
- Druska 1,5 arbat. š.
- Rūkyta malta raudonoji paprika 1,5 arbat. š. aštriosios
Kaip gaminti
1. Orkaitėje įjungiame grilio funkciją ir kepame pomidorus apie 10-15 min, kol odelės pajuoduos. Sutriname juos elektriniu smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
2. Gautą tyrę pilame į puodą, dedame visus likusius ingredientus ir periodiškai pamaišydami verdame ant mažos ugnies apie valandą. Masė turi sutirštėti.
3. Į virimo pabaigą pakabinkite šaukšteliu džemo ir palikite ant lėkštės atvėsti. Tuomet paragaukite. Gali būti, kad trūks šiek tiek rūgšties – įpilkite dar šiek tiek acto. Arba gali trūkti druskos. Subalansuokite skonį iki jums tinkamo. Pavirkite dar kelias minutes ir supilstykite į paruoštus stiklainius.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Padažai