Ingredientai
- Pomidorai 500 g
- Agurkai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. pusė saldžiosios
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š. pagal skonį
- Actas 1 arbat. š. pagal skonį
- Petražolės 2 vnt. kelios šakelės
- Prancūziškasis batonas 2 riekės
Kaip gaminti
1. Visas daržoves (pomidorus, agurką, saldžiąją papriką, svogūną, česnaką, petražoles) ir prancūziškojo batono riekeles sudėkite į indą ir susmulkinkite trintuvu. Gautą masę pertrinkite per sietelį.
2. Sriubą pagal skonį pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, actu ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
3. Skanaukite šaltą su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas |
Receptas Gidono Šapiro-Bilo
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita