Ingredientai
- Džiovinti pomidorai 250 g stiklinė saulėje džiovintų
- Aitrioji paprika 2 vnt. nedidelės ankštys
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
- Apelsinai 1 vnt. 2 valg.š. - sulčių
- Rudasis cukrus 3 g pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Česnakai 2 skiltelės
- Čiobreliai 2 vnt. šviežių, kelios šakelės
Kaip gaminti
- Saulėje džiovintus pomidorus užpilkite karštu vandeniu, trumpai pamirkykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
- Aitriųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes, jei nemėgstate labai aštriai, paprikų ankštis perplaukite šaltu vandeniu, susmulkinkite ir sumeskite į indą su pomidorais.
- Česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, įmaišykite į paprikų ir pomidorų salotas.
- Aliejų sumaišykite su apelsinų ir citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir labai gausiai užberkite kapotų čiobrelių. Salotas gerai išmaišykite ir per naktį marinuokite.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita