Ingredientai
- Mocarelos sūris 300 g
- Pomidorai 3 vnt. vidutinio dydžio
- Bazilikai 1 vnt. ryšulėlio
- Džiovinti pomidorai 1 sauja saulėje džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai jie šiek tiek suplėšomi), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite.
- Pomidorus su bazilikais dėkite į lėkštę ir ant jų dėkite suplėšytus mocarelos gabalėlius ir susmulkintus džiovintus pomidorus.
- Pirkite sūrį, kuris yra skystyje – jo kokybė bus daug geresnė;
- Mocarelos sūris turi būti švelnus ir minkštas (paspauskite sūrį pakuotėje – jei jis lengvai spaudžiasi, yra minkštas, reiškia yra ir geros kokybės);
- Mocarelos niekada nepjaustykite peiliu – plėšykite rankomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita