Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 200 g sluoksniuota arba nesaldinta trapi (smėlinė) tešla (recepte naudota pirkta parduotuvėje)
- Česnakai 1 vnt.
- Rikotos sūris 500 g arba nerūgšti varškė
- Sūris 100 g tarkuotas fermentinis
- Pomidorai 400 g vyšniniai arba slyviniai
- Raudonėliai 5 g džiovinti
- Mairūnas 5 g džiovintas
- Rozmarinai 2 g džiovinti, smulkiai sugrūsti
- Bazilikai 10 g švieži
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite!
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (nulupti nereikia), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsinkite, išlukštenkite ir sugrūskite šakute.
2. Kepimo skardą išklokite tešla.
3. Rikotą sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu ir keptais česnakais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska ir išmaišykite.
4. Sūrio kremą sukrėskite į skardą ant tešlos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir juos išdėliokite ant sūrio kremo (perpjauta puse į viršų), paskaninkite druska.
5. Apibarstykite likusiais prieskoniais (raudonėliais, mairūnais ir rozmarinais). Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 30-45 min., kol pyrago paviršius gražiai paruduos. Atvėsinkite.
6. Susmulkinkite šviežius bazilikus, jais apibarstykite pyrago viršų ir patiekite.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Išbandyti receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita