Ingredientai
- Miltai 2 st. po vieną kvietinių ir rupių kvietinių - tešlai
- Sviestas 200 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pomidorai 3 vnt. 2-3 - įdarui
- Ožkų pieno sūris 230 g pelėsinis - įdarui
- Aliejus 2 valg. š. įdarui
- Medus 1 valg. š. įdarui
- Garstyčios 2 valg. š. įdarui
- Čiobreliai 3 vnt. šakelės
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Sviestą atšaldykite, supjaustykite kubeliais. Suberkite miltus į virtuvinio kombaino indą, sudėkite sviestą, pasūdykite, įpilkite 4–5 šaukštus vandens. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Pomidorus ir sūrį supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
3. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite juo skardą, dugną subadykite šakute ir aptepkite garstyčiomis. Ant viršaus sluoksniais išdėliokite pomidorų ir sūrio griežinėlius.
4. Medų sumaišykite su aliejumi, apšlakstykite pyrago viršų, pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai kapotais čiobreliais.
5. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai apskrus, pomidorai suminkštės, sūris išsilydys. Iškart patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita