Ingredientai
- Aliejus 500 ml
- Svogūnai 1 kg smulkintų
- Ryžiai 500 g
- Pomidorai 2 kg 2,5 - 3
- Paprikos 2 vnt. saldžiosios, pjaustytos
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūsti
- Cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Puode įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kartkartėmis pamaišydami troškinkite, kol svogūnai taps skaidrūs.
- Sudėkite ryžius ir kaitinkite, kol šie suminkštės. Sumeskite likusias smulkintas daržoves, užvirinkite.
- Pagal skonį pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais.
- Nepamirškite visą laiką maišyti, kad mišrainė neprisviltų. Tyrę sukrėskite į karštus sterilius stiklainius ir sandariai uždarykite. Atvėsinkite ir padėkite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita