Ingredientai
- Pomidorai 2500 g
- Obuoliai 500 g rūštesnių
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. saldžiosios
- Aliejus 200 ml
- Česnakai 1 vnt. galvutės
- Gvazdikėliai 4 vnt.
- Pipirai 4 vnt. kvapnieji - žirneliai
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Pomidorus, obuolius, svogūną, morką ir papriką nuplaukite, kuriuos reikia, nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sumalkite mėsmale. Sukrėskite į puodą ir dėkite ant ugnies. Įberkite druskos. Virkite 15 minučių.
- Supilkite aliejų, suberkite pipirus ir gvazdikėlius, sumažinkite ugnį ir dar virkite 15–20 minučių. Susmulkinkite nuluptą česnaką ir suberkite į puodą.
- Pavirkite dar 15 minučių, supilkite į sterilius stiklainius ir sandariai užsukite. Apverskite, uždenkite rankšluosčiu ir parą palikite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita