Ingredientai
- Džiovinti pomidorai 8 vnt. saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
- Pomidorai 4 vnt. dideli
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, šviežiai malti
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Raudonėliai 5 g švieži, kapoti
- Čiobreliai 5 g švieži, kapoti
- Bazilikai 5 g švieži, kapoti
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite, galuose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
- Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, susmulkinkite.
- Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
- Tada sukrėskite visus pomidorus, suberkite smulkintus bazilikų, čiobrelius ir raudonėlių lapelius, pagal skonį berkite druskos, šviežiai maltų pipirų, cukraus ir, uždengusi keptuvę, troškinkite apie 10 min.