Ingredientai
- Pomidorai 100 g šviežių trintų
- Džiovinti pomidorai 100 g saulėjė džiovintų
- Česnakai 3 skiltelės
- Bazilikai 2 vnt. kelios šakelės šviežių lapelių
- Alyvuogių aliejus 80 ml tyro
- Parmezano sūris 2 valg. š. tarkuoto
- Pekorino sūris: (tarkuoto) 2 valg. š.
- Kedrinės pinijos 3 valg. š. 1 saujelė
- Žalioji citrina 1 vnt. nedidelė
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite pomidorų tyrę: labai gerai prinokusių pomidorų galus kryžmai įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite ir kelis kartus pertinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
- Bazilikus nuplaukite, lapelius nuskabykite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Česnakų skilteles ir kedrines pinijas sugrūskite specialioje grūstuvėje.
- Tada pagal skonį berkite rupios druskos ir trindama sumeskite bazilikų lapelius. Kai iš bazilikų išsiskirs šviesiai žalias skystis, suberkite sūrius, supilkite alyvuogių aliejų.
- Galiausiai sukrėskite trintus pomidorus. Saulėje džiovintus pomidorus gerai nuvarvinkite, nusausinkite, smulkiai sukapokite ir įmaišykite į padažą.
- Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę plonai nutarkuokite, įmaišykite į padažą. Ten pat supilkite ir pusės žaliosios citrinos sultis.
- Tiekite su skrudintos itališkos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita