Ingredientai
- Sviestas 80 g pagrindui
- Miltai 250 g pagrindui
- Kiaušiniai 1 vnt. pagrindui
- Bazilikai 4 arbat. š. 2 šaukšteliai džiovinto pagrindui ir 2 šviežio įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Mocarelos sūris 3 vnt. rutuliukai; įdarui
- Pomidorai 6 vnt. vidutinio dydžio; įdarui
- Kietasis sūris 50 g įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su druska ir šviežiais bazilikais, įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išsukite. Tuomet suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Jei ji išeina kietoka, galite įpilti porą šaukštų šilto vandens.
2. Išminkę tešlą, išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, tada suformuokite tešlos pagrindą su krašteliais ir skardą su tešla dėkite į iki 160°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.
3. Kol kepa pagrindas, griežinėliais supjaustykite pomidorus ir mocarelos sūrį.
4. Ištraukite iš orkaitės pyrago pagrindą ir apdėliokite sūrio griežinėliais. Ant sūrio išdėliokite pomidorus ir pyragą vėl įdėkite į orkaitę. Kepkite dar apie 15 minučių.
5. Sutarkuokite kietąjį sūrį, o iškepus pyragui, apibarstykite jį šiuo sūriu ir dar kartą šaukite į orkaitę 5–10 minučių.
6. Prieš patiekdami pyragą pabarstykite jį šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir uždėkite šviežių bazilikų ar kitų prieskoninių žolelių. Šis pyragas gardus tiek šiltas, tiek šaltas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai