Ingredientai
- Pomidorai 10 vnt. arba konservuoti savo sultyse
- Morkos 2 vnt.
- Petražolės 1 vnt. šaknis
- Vanduo 1500 ml
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios griežinėliais sudėkite į sriubą.
- Kai išvirs, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite šviežiais ar džiovintais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita