Ingredientai
- Faršas 300 g menkių, jūrų lydekų, starkių - kukuliams
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas - kukuliams
- Džiūvėsiai 1 valg. š. kukuliams
- Pipirai 1 žiupsnelis kukuliams
- Žuvies prieskoniai 3 g citrininiai - kukuliams
- Druska 2 žiupsnelis kukuliams ir sriubai
- Pomidorai 400 g 400 - 500 konservuotų arba šviežių - sriubai
- Svogūnai 1 vnt. didelis - sriubai
- Pomidorų pasta: (sriubai) 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3 - sriubai
- Salierai 2 vnt. du lapkočiai - sriubai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis sriubai
- Cukrus 1 žiupsnelis sriubai
- Citrinos 1 vnt. sultys - sriubai
- Laurų lapai 2 vnt. sriubai
- Aliejus 4 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Faršą sumaišykite su kiaušinio baltymu, džiūvėsėliais, prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir 10–12 minučių virkite sūdytame vandenyje.
2. Keptuvėje apkepkite pjaustytą svogūną ir česnaką, sudėkite pjaustytus saliero lapkočius ir maišydami kepkite apie 10 minučių. Į puodą sudėkite keptas daržoves, konservuotus pomidorus, užpilkite puse stiklinės vandens, paskaninkite druska, pipirais, įmeskite kelis laurų lapelius, įdėkite pomidorų pastos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.
3. Tuomet įlašinkite citrinų sulčių, įberkite cukraus (pagal skonį) ir virkite dar 10 minučių. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, supilkite į lėkštes ir įdėkite po kelis žuvų kukulius. Pagardinkite grietine arba natūraliu jogurtu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė