Ingredientai
- Pomidorai 3 kg lupti
- Svogūnai 6 vnt. dideli
- Česnakai 2 skiltelės
- Salierai 3 vnt. šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi
- Petražolės 3 vnt. šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi
- Paprikos 2 vnt. didelės saldžiosios
- Cukrus 200 g
- Druska 100 g
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti
- Actas 3 valg. š. 2–3 šaukštai 30% acto
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis.
2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val. Galiausiai supilti actą, sudėti česnakus. Karštą mišrainę išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita