Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g
- Ožkų pieno sūris 200 g šviežio, varškės tipo
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Bazilikai 6 vnt. smulkiai sukapoti lapeliai
- Pomidorai 400 g vyšninių
- Medus 1 valg. š. skysto
- Druska 0,3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Migdolai 1 valg. š. skiltelių
Kaip gaminti
1. Tešla išklokite pailgą 37x12 cm dydžio ar panašią tartos formą, šakute subadykite dugną ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 210°C.
3. Ožkų pieno sūrį ištrinkite šakute, sumaišykite su kiaušiniu, smulkintu baziliku, pagardinkite druska, pipirais.
4. Sūrio mišinį tolygiai paskleiskite ant tešla išklotos tartos formos dugno, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus, apšlakstykite medumi, apiberkite migdolų skiltelėmis.
5. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Ištraukus iš orkaitės prieš mėgaujantis leiskite tartai pastovėti 10 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų