Ingredientai
- Pomidorai 1500 g
- Morkos 1 kg
- Aliejus 250 ml
- Cukrus 100 g
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Česnakai 1 vnt. galvutė
- Paprikos 500 g saldžiųjų
- Actas 3 valg. š. 3 - 4 - 9 proc.
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
- Daržoves sumeskite į puodą, supilkite aliejų, cukrų, druską, pipirus, užvirkite ir troškinkite apie dvi valandas. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, suberkite nuluptą ir mėsmale sumaltą česnaką bei išvalytas paprikas.
- Baigę troškinti nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir gerai išmaišykite.
- Tyrę atvėsinkite ir dar kartą užvirinkite. Išpilstykite padažą į stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita