Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didelės
- Porai 400 g
- Sviestas 2 valg. š.
- Miltai 1,5 valg. š.
- Daržovių sultinys 75 ml
- Grietinėlė 50 ml neriebios
- Kedrinės pinijos 40 g
- Druska 0,3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Čederio sūris 2 valg. š. tarkuoto
- Muskatas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuvalykite porus ir supjaustykite griežinėliais (ir baltąją, ir žaliąją dalis). Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 min.
2. Kitame inde ištirpinkite sviestą, įdėkite miltus ir išmaišykite. Įpilkite daržovių sultinį, verdant nuolat maišykite, kad miltai nesušoktų į gumulėlius. Galiausiai supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais, muskatu. Sudėkite porus ir dar šiek tiek patroškinkite.
3. Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Nepervirkite, ištraukite, vos tik suminkštės. Perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų, paliekant apie 1 cm bulvės nuo kraštų.
4. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite kedrines pinijas, sumaišykite jas su porų įdaru.
5. Įdarykite bulvių puseles porų troškiniu, viršų pabarstykite čederio sūriu.
6. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., arba kol gražiai apskrus.